The line cold, beam for the immediate future

Main Article Content

Raúl Texidor Gómez

Abstract

This paper deals with the knowledge and advantages of the use of technology Cold & Line cold chain considering the environ-mental elements that handles ISO 14000, its comparison with hot-line technology, savings and cleaner production to  reduce energy expenditure, personnel, premises and reducing waste and the need to create a methodology so that when implemented this technique, which allows for better enforcement of environmental and food security in the country, can be considered the positive and the negative if any, value and see us s implications for decision making, and includes the conclusions and recommendations

Article Details

How to Cite
Texidor GómezR. (2020). The line cold, beam for the immediate future. Cub@: Medio Ambiente Y Desarrollo, 11(21). Retrieved from https://cmad.ama.cu/index.php/cmad/article/view/169
Section
Original Article

References

Anderson, K. y R. Blackhurst : EL COMERCIO MUNDIAL Y El Medio Ambiente .ED.Mundi-Prensa, 300 pp., Madrid,1992.

Burget Rodriguez, ,R : Ley de la inversión extranjera en Cuba. Texto de la ley y comentarios . Editorial .Sangova S.A..148 pp. España.1995

Castro Ruz, F.: Mensaje a la Primera Cumbre Iberoamericana ,CITMA, 41pp.,La Habana 1991.

Cuba. Ministerio de Ciencia, Tecnología y Medio Ambiente. Dirección de Política Científica y Tecnológica: Glosario de Términos de mayor empleo en el Sistema de Ciencia e Innovación Tecnológica. La Habana 1996.

CEPAL, CLADES: Tesauro de medio ambiente para América Latina y el Caribe. Santiago de Chile: CEPAL,1981 de la Rosa Labrada, Amado: Artículo “Cuba Catering líder en servicio de altura”.Habana, Agosto 2007

García Diaz .I y González Novo, Teresita: La situación actual de la Comercialización de los resultados de la actividad científico-tecnológica en la Republica de Cuba .Temas de Actualidad, Ed.CITMA ,pp. 3-18 . La Habana 1996..

García Diaz .I y González Novo, Teresita: CUBA. Su medio ambiente después de medio milenio. . Editorial Científico- Técnica .210 pp Habana 1988.

Herrera Úbeda, Miguel Angel, Conferencia Sección B: Calidad y Seguridad Alimentaria, V Congreso Internacional de Alimentación , nutrición y dietética, Madrid, España.

International Organization for Standardization: “ISO/DIS 14000.2 ”Enviromental Management Systems- Specification with guidance for use.1996.

Innova-concept, 2008 : “Ingeniería de Procesos de Producción y Distribución de Alimentación Colectiva.Madrid.2008.

Innova-concept, 2008. “Ingeniería de Procesos de Producción y Distribución de Alimentación Colectiva.

Organización Mundial de la Salud; Centro Panamericano de Ingeniería Sanitaria y Ciencias del Ambiente .Tesauro de ingeniería sanitaria y ambiental 1995

Montes, Eduardo , Lloret, Irene y López Miguel, A. “Diseño y Gestión de Cocinas”, Manual de Higiene Alimentaria aplicada al sector de la Restauración. Ed. Díaz de Santos.
2003